Sprečeno krijumčarenje više od četiri tone nafte

Negotin, 3. oktobra 2023.- Carinski službenici su u saradnji sa policijom tokom kontrole jednog stranog broda u luci Prahovo u tankovima za pogonsko gorivo otkrili oko 4.500 litara nafte, koja nije bila evidentirana u dokumentaciji. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA-UPRACA CARINA, fotografija niske rezolucije/ nr NEGOTIN – Carinski službenici su u saradnji sa policijom tokom kontrole jednog stranog broda u luci Prahovo u tankovima za pogonsko gorivo otkrili oko 4.500 litara nafte, koja nije bila evidentirana u dokumentaciji.

Iz Uprave carine su saopštili da je prekršaj otkriven 2. oktobra, prilikom izlaznog pregleda pomenutog broda, kada je upoređivanjem podataka iz brodske dokumentacije i merenjem stvarne količine goriva zatečenog u tankovima utvrđeno da postoji tzv. ”višak” od gotovo 4.500 litara.

Epilog koji je navedeni slučaj dobio na sudu je naplata protivvrednosti neprijavljene nafte, što uz obračun neplaćenih uvoznih dažbina i novčanu kaznu iznosi gotovo 900.000 dinara, koji će biti uplaćeni u budžet Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO