Sretenović: Liga je teška, žalimo za nekim bodovima

Trener fudbelera Jošanice Staniša Sretenović rekao je da je Srpska liga Zapad teška i izuzetno naporna, a da je u njegovoj ekipi 14 novih, uglavnom mladih igrača.

“Oni su se u prethodnih deset kola prilagođavali i još se prilagođavaju trećestepenom takmičenju. Ovo je srpskoligaška grupa u kojoj se igra najtvrđe. Želimo da osvojimo što više bodova do kraja jeseni, kao bismo mirnije dočekali zimu”, rekao je Sretenović.

Posle deset odigranih kola u Srpskoj ligi Zapad, Jošanica zauzima osmo mesto na tabeli sa 12 bodova.

Jošanica je između petog i sedmog kola osvojila sedam od mogućih devet bodova. Nakon toga, u tri vezane prvenstvene runde dopisan je samo bod.

“Kući protiv Reala iz Podunavaca (0:1), nismo uspeli da izdržimo pritisak. Ni ja kao trener, ni ekipa. Pre toga, imali smo odličnu seriju. To nam je najslabija utakmica. Da smo pobedili, bili bismo u tom momentu treći na tabeli. Ni to, možda, nije realno”, ocenio je Sretenović.

Jošanica za vikend u Čačku
Sledi gostovanje čačanskom Borcu 1926, koji je drugoplasirani na tabeli sa 25 bodova. Samo bod više ima vodeći FAP iz Priboja.

“Uz FAP i Loznicu, to je najača ekipa u ligi. Ostali su prilično izjednačeni. Čačani pokušavaju da se vrate na stare staze. Privilegija za moje momke je da igraju protiv takvog rivala”, naveo je Sretenović.

On bi bio prezadovoljan da Jošanica do kraja sezone ostane na poziciji koju trenutno drži.

“Sad bih potpisao. Očekuje nas težak posao. Svi igrači su iz Pazara, osim Marka Jelića. I on je dugo tu, bio je kod mene u omladincima. Najmanji nam je budžet u ligi, ali upatava se trudi da obezbedi sve neophodne uslove, što je izuzezno teško. Za naše igrače je veoma korisno da igraju u ovako jakom rangu”, zaključio je Sretenović.

Jošanica do kraja polusezone, osim Borcu 1926, gostuje Omladincu iz Zablaća i Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi.

S druge strane, u Novopazarsku Banju stižu Vrelo Sport i Takovo iz Gornjeg Milanovca.

M. Minić

Foto: FK Jošanica

 

The post Sretenović: Liga je teška, žalimo za nekim bodovima appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Sretenović: Liga je teška, žalimo za nekim bodovima appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO