Naslovna Vijesti Politika Stranka za Sandžak zabrinuta  za narod  Palestine

Stranka za Sandžak zabrinuta  za narod  Palestine

stranka-za-sandzak-zabrinuta- za-narod- palestine

Stranka za Sandžak izrazila je duboku zabrinutost i saučešće , kako je navedeno, napaćenom narodu Palestine, posebno onima koji se nalaze u Pojasu Gaze.

„Dramatični događaji koji se odvijaju u ovom regionu izazivaju bol i tugu širom sveta. Sada, više nego ikada, važno je da se istakne potreba za dijalogom i miroljubivim rešenjem sukoba između Izraela i Palestine. Smatramo da nasilje i gubitak ljudskih života nisu put ka pravdi ili sigurnosti ni za jednu stranu. Neprihvatljivo je da se pred očima celog sveta vrši genocid nad palestinskim civilima, posebno izražavamo solidarnost sa decom i ženama koji trpe posledice ovog rata“, navode iz Stranke za Sandžak.

Istovremeno, ističu važnost poštovanja međunarodnog prava i ljudskih prava u ovoj regiji.

„Svaki gubitak ljudskih života je tragedija, i svi zaslužuju pravdu, bez obzira na svoje nacionalno ili versko poreklo“, stoji u saopštenju.

Stranka za Sandžak poziva međunarodnu zajednicu i muslimanske zemlje da preduzmu hitne korake kako bi se okončala eskalacija nasilja i obezbedila humanitarna pomoć civilima koji su pogođeni ovim sukobom.

Exit mobile version