Studenti FIS-a bez krova nad glavom!

Muamer Zukorlić i nakon osuda građana u svim anketama i komentarima i dalje širi ugostiteljsko poslovni centar kojeg krije iza naslova “Islamske ustanove”.

studenti fis1
Naime Glavni muftija danas je skinuo krov sa zgrade ovog fakulteta i niko ne zna šta je naumio raditi. Da li će na ovom mjestu da nikne još jedan sprat, dva ili tri ostaje nepoznanica. Svojevremeno Zukorlić je građanima obećavao da će na ovom mjestu biti Fakultet za Islamske studije on tu zapravo i jeste ali samo kao branik i farsa u slučaju da dođe do kakvog problema ili pokušaja rušenja onoga što je bespravno podigao u okviru ovog kompleksa kako bi zadovoljio svoje finansijere i prijatelje.
Kako nezvanično saznajemo sada već bivši direktor Fakulteta za Islamske studije hafiz Almir Pramenković jednom prilikom pobunio se zbog ovakvog urušavanja izgleda i zloupotrebe ove zgrade, međutim ubrzo poslije toga je smijenjen sa mjesta odgovornog lica i radovi su nastavljeni.

Građevinska inspekcija podnosi prijave, sud traži da se privede a policija odgovara da odgovorno lice “Muamer Zukorlić” nije tu. Ukratko, zakon možeš da kršiš koliko hoćeš samo ako si iole u sprezi sa organima reda.

studenti fis2

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO