Sudski proces Bošnjačka TV

Beograd – Jučer je u Beogradskoj Palati pravde nastavljen sudski proces protiv >>Bošnjačke TV<< Novi Pazar. Konačan ishod sudjenja biće poznat za otprilike mesec dana kada će biti donešena konačna odluka o sudbini ove televizije.
Prema izjavi glavnog i odgovornog urednika Btv danas je sa Višim javnim tužilaštvom odsekom za visokotehnološki kriminal postignut načelan sporazum o priznanju dela krivice za emitovanje programa bez potrebne dozvole ali i o povracaju kompletne emisione tehnike i opreme oduzete u akciji Novopazarske policije i tuzilastva 25.decembra 2013 godine.

Direktor Elvedin Mavrić u kratkoj telefonskoj izjavi za Sandžakhaber rekao je”Vratiće  se kompletna oduzeta oprema televiziji i biće nam izrećena novcčna i zatvorska kazna za nelegalno emitovanje tv programa. A što se tiče početka rada >>Bošnjačke Tv<< signal će biti ubrzo pušten, nakon izricanja pravosnažne presude i okonćanja ovog postupka a najverovatnije ćemo biti opet na malim ekranima od 1.oktobra 2014 godine” kaže Mavrić i dodaje da je proces za dobijanje dozvole u toku i da je pitanje dana kada će >>Bošnjačka Tv<< Novi Pazar napokon dobiti dozvolu lokalnog karaktera od Republicke radiodifuzne agencije Republike Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO