Sutra počinje ponovljeno suđenje optuženoj za ubistvo supruga

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu sutra počinje ponovljeno suđenje Jasmini Bajović kojoj je optužnicom na teret stavljeno da je u novembru 2021. godine u kući u Surčinu nožem ubila svog supruga Milorada Bajovića.

Optužena će sutra moći ponovo da iznese svoju odbranu.

Suđenje se ponavlja pošto je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostpenu presudu kojom je Bajović bila osuđena na kaznu zatvora od tri godine.

U odluci Apelacionog suda je navedeno da je prvostepeni sud promenio činjenični opis i pravnu kvalifikaciju krivičnog dela u izreci presude i naveo da je ona ubila svog supruga na mah, te da je dovedena bez svoje krivice u jaku razdraženost napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem od strane ubijenog, pa mu je nakon kraće verbalne rasprave zadala jednu ubodnu ranu nožem.

Apelacioni sud je tad ocenio da je ovakva izreka protivrečna sama sebi.

Drugostepeni sud smatra da nije sporno veštačenje koje ukazuje da se kod Bajović radilo o kumulativnom afektu koji se nagomilavao jedan duži vremenski period, te da je na najmanju provokacije mogla burno da reaguje, ali pored toga sud je morao da navede radnje pokojnog koje su dovele do impulsivnog ponašanja.

Bajović je na početku suđenja u svojoj odbrani tvrdila da je njen muž stalno pio i da je u takvom stanju stalno maltretirao nju i decu.

Njihovi sinovi nisu se pridružili krivičnom gonjenju i nisu istakli imovinsko-pravni zahtev, a dolazili su na svkao suđenje kao podrška majci.

Iznoseći odbranu optužena je rekla da je i na dan ubistva njen suprug došao pijan ,
provocirao je i udario par puta, nakon čega je ona uzela nož i ubola ga, tvrdećio da je to možda mahinalno uradila i da nije imala tu nameru.

Nakon incidenta optužena i jedan od sinova su ubijenom stavili peškir preko rane i pozvali hitnu pomoć.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO