Sutra presuda Pavloviću za ubistvo bivše supruge, tužilac tražio doživotnu

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu sutra bi trebalo da izrekne presudu Zoranu Pavloviću (52) iz okoline Barajeva, optuženom da je 6. juna prošle godine na svirep način ubio svoju bivšu vanbračnu suprugu S.S. (47) u njenoj kući, nanevši joj 26 rana nožem po telu.

Sud će izreći prvostepenu presudu na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Postupajući tužilac u svojim završnim rečima predložio je sudu da Pavlovića osudi na kaznu doživotnog zatvora i istakao da je on pokazao naročitu svirepost prilikom ubistva.

Tužilac je predložio i da sud optuženog obaveže da plati troškove postupka, kao i da mu produži pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Punomoćnik oštećenih se složio sa završnim rečima tužilaštva i istakao imovinsko-pravni zahtev u vrednosti od po pet miliona dinara za svako dete ubijene žene.

Pavlovićev branilac je kazao da je nesporno utvrđeno da je Pavlović učesnik ovog krivičnog dela, ali je naglasio da je bitno analizirati ličnost okrivljenog, odnosno činjenicu da nikad nije ni krivično ni prekršajno odgovarao.

Branilac je sudu predložio da Pavlovića osudi na blažu kaznu zakona i da mu pritvor zameni blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana.

U julu je sudija zakazala izricanje presude ali je odlučeno da se ipak suđenje otvori jer nije utvrđeno zbog čega je njemu Osnovno javno tužilaštvo izreklo meru zabrane prilaska, kao i da li je ubijena žena prijavila nasilje policiji nekoliko dana pre ubistva.

Pavloviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je Pavlović u alkoholisanom stanju, 5. juna prošle godine oko 12 časova došao do kuće u Barajevu u kojoj je živela S.S. i u dvorištu joj nožem, koji je poneo sa sobom, zadao 26 uboda u predelu vrata, trupa i gornjih udova.

Potom je Pavlović sebi isekao vene i naneo povrede nožem u predelu vrata i grudnog koša, ali je kolima hitne pomoći ubrzo prevezen u Urgentni centar.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO