Švajcarski ambasador u Novom Pazaru

ambasadorAmbasador Švajcarske u Beogradu Žan-Danijel Ruh razgovarao je danas u Novom Pazaru sa predstavnicima lokalne samouprave o načinima prevazilaženja teške političke i ekonomske situacije u gradu, saopštila je Informativna služba.
“Ambasador Ruh se osvrnuo na dosadašnju ulogu Švajcarske u okviru različitih projekata EU koji su bili usmereni poboljšanju uslova za ekonomski oporavak našeg regiona“, navodi se u saopštenju.

Švajcarski diplomata je posebno naglasio četvorogodišnji plan podrške regionu koji je nedavno usvojen od strane švajcarske vlade i aktivno učešće te zemlje u okviru neformalne grupe  diplomata „Prijatelji Sandžaka“.

Šef Kabineta Fahrudin Mekić i pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović pozdravili su angažovanje Švajcarske u toj regiji i ukazali na ekonomske potencijale Novog Pazara

Kako se navodi u saopštenju, domaćini su u razgovoru sa svajcarskom diplomatom naglasili da visoka stopa nezaposlenosti dodatno opterećuju situaciju u Novom Pazaru

“Oni su izrazili nadu da će doći do realizacije zajedničkih projekata čiji je osnovni cilj otvaranje novih radnih mesta“, saopštila je Informativna služba Novog Pazara.

Švajcarski ambasador u Srbiji Žan-Danijel Ruh sastaće se predstavnicima partija, verskih zajednica i nevladinog sektora, a sutra će na Internacionalnom univerzitetu održati predavanje  na temu „Švajcarsko iskustvo sa manjinama i jezicima manjina“.

 

Izvor: Radiostoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO