Naslovna Sport Tahirović: Nekad je srce važnije od treninga

Tahirović: Nekad je srce važnije od treninga

tahirovic:-nekad-je-srce-vaznije-od-treninga

Novopazarski kajakaš Alen Tahirović rekao je da je sportski stav važniji od treninga, ali do određenog nivoa takmičenja.

“Nisam mnogo trenirao tokom leta. Imao sam druge prioritete jer teško je živeti od kajaka. Uspeh je posledica samopouzdanja i spremnosti da pružim maksimum. Tako pobeđujem kvalitetne takmičare iz regiona i sa minimalnim treningom”, rekao je Tahirović.

On je osvojio bronzanu medalju na Prvenstvu Balkana u spustu na divljim vodama u disciplini K1 sprint u Velesu, u Makedoniji.

Tahirović je učestvovao i na Svetskim prvenstvima u spustu na divljim vodama u nemačkom Augzburgu i češkoj Roudnjici na Labi, gde su se nadmetali seniori, odnosno mlađi seniori.

“Za takvu konkurenciju, ipak, potrebni su i ozbiljniji treninzi. Imao sam šansu u sprintu u Češkoj. U prvoj vožnji mi je nedostajalo nešto više od pola sekunde za finale”, naveo je Tahirović.

Zbog obaveza na fakultetu nije startovao na Prvenstvu Srbije, pa je sezona za njega završena.

“Mirne vode su želja, pričao sam o tome i ranije. Želeo sam da probam da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Parizu. Nažalost, morao sam da razmišljam i o drugim stvarima”, kazao je Tahirović.

M. Minić

The post Tahirović: Nekad je srce važnije od treninga appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Tahirović: Nekad je srce važnije od treninga appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Exit mobile version