Tandir: Vratite Ugljanina u Vladu i zaboraviće na Autonomiju

Lider SDA Sandžaka i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, bivši ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin na obilježavanju godišnjice Referenduma za autonomiju iz 1991., u Novom Pazaru je pozvao bošnjačku omladinu da napravi “državu Sandžak”?!

– Djeco, imate dokumenta na osnovu kojih imate pravo na državu. Pravite je! Pomoći ćemo! Na tom Referendumu 1991. postavljen je čvrst temelj na kojem mladi treba da grade stabilnost i autonomiju u kojoj će Bošnjaci i drugi narodi živjeti srećno i niko ih neće gaziti! Sa sjeničkom deklaracijom iz 1917., odlukama ZAVNOS-a iz 1943. i ovim Referendumom imate sva dokumenta i pravo na državu Sandžak – poručio je Ugljanin, koji već godinama prima ogromnu državnu platu.
Samir Tandir, zamjenik predsjednika Bošnjačke demokratske zajednice kaže za Informer da ovakvi Ugljaninovi ispadi nisu ništa novo.
– Još jednom je pokazao da ima dva lica. On jedno priča kada je na vlasti, a drugo kada je u opoziciji. Evo, sada kada bismo mu ponudili bilo kakvu poziciju u Vladi i nekoliko motokultivatora, Ugljanin bi promijenio priču – zaključuje Tandir.

Informer

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO