Naslovna HRONIKA Tatomirov za ubistvo u Ugrinovcima osuđen na 12 godina zatvora

Tatomirov za ubistvo u Ugrinovcima osuđen na 12 godina zatvora

tatomirov-za-ubistvo-u-ugrinovcima-osudjen-na-12-godina-zatvora
Tatomirov za ubistvo u Ugrinovcima osuđen na 12 godina zatvora

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je danas Bojana Tatomirova (24) na kaznu zatvora od 12 godina jer je 7. decembra 2022. godine oko 14.30 časova hicima iz pištolja usmrtio Dražena D. u Ugrinovcima.

Sud ga je za krivično delo ubistvo osudio na kaznu zatvora od 11 godina, a za krivično delo nesozvoljeno držanje i nošenje oružja na kaznu od godinu i po dana, te mu je izrečena jedinstvena presuda od 12 godina.

U kaznu zatvora mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru koji mu je danas sudija produžila do upućivanja na izdržavanje kazne.

Obrazlažući presudu sudija je navela da se Tatomirovnije jasno i iskreno izjasnio o detaljima pucnjave, te je odbacila tvrdnje branioca da je reč o nužnoj odbrani.

Za nužnu odbranu je, kako je dodala sudija, potrebno više elemenata, a jedan od njih je da je došlo do istovremenog napada, odnosno da je i oštećeni pucao na njega, dok je utvrđeno da ubijeni nije imao oružje kod sebe.

Osvrnula se na tvrdnje Tatomirova da nije smeo da prijavi Dražena D. policiji jer je imao veze i saznao bi za prijavu, i pitala okrivljenog šta bi gore dobio time ako mu je Dražen D. svakako pretio da će ga ubiti.

Pomenula je i novac koji ne Tatomirov zaradio prevozeći migrante za Dražena D., i istakla da je okrivljeni znao da tolika količina novca ne može da se za tako kratak period zaradi zakonitim putem.

“Potrčali ste za novcem i zbog toga je jedan čivek izgubio život”, naglasila je sudija i dodala bez obzira što je Dražen D. vršio krivična dela nije trebalo da bude ubijen.

Postupajući tužilac je u završnim rečima predložio sudu da Tatomirova osudi u skladu sa zakonom za krivična dela za koja se tereti.

Sa druge strane branilac optuženog Radoš Lekić rekao je da bez obzira na priznanje, nije dokazano da je reč o krivičnom delu ubistvo već da je Tatomirov pucao u nužnoj odbrani.

Tatomirov je na kraju rekao da mu žao što je uništio dve porodice, odnosno dva života.

Optužnicom se Tatomirov u na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Tatomirov nakon kraće rasprave sa oštećenim Draženu D, koji je vozilom BMV X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u pravcu glave i tela oštećenog.

Dražen D. je usled nanetih povreda preminuo, dok se Tatomirov automobilom marke “Škoda octavia” udaljio sa lica mesta.

Nedugo zatim okrivljeni je pozvao policiju i sam se prijavio, nakon čega je lišen slobode.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version