Naslovna HRONIKA Tokom izbornog dana MUP-u prijavljena 344 slučaja, od čega 18 krivičnih dela

Tokom izbornog dana MUP-u prijavljena 344 slučaja, od čega 18 krivičnih dela

tokom-izbornog-dana-mup-u-prijavljena-344-slucaja,-od-cega-18-krivicnih-dela
Tokom izbornog dana MUP-u prijavljena 344 slučaja, od čega 18 krivičnih dela

Foto:MUP BEOGRAD – Tokom izbornog dana, 17. decembra, Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavljena su ukupno 344 slučaja, od čega su 18 kvalifikovana kao krivična dela, saopštili su danas iz MUP-a.

Policijska uprava za grad Beograd je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu podnela dve krivične prijave protiv dve osobe zbog nasilničkog ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe za tešku krađu.

Policija u Kragujevcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv još jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Kraljevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika protiv jedne osobe i krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari protiv dve osobe.

Policija u Leskovcu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Nišu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem.

Policija u Novom Sadu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog ugrožavanja sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Pančevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Somboru podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja.

Policija u Sremskoj Mitrovici podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Policija u Užicu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu dve krivične prijave zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policija u Čačku podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog uništenja i oštećenja tuđe stvari.

Takođe, protiv 10 osoba podnete su prekršajne prijave.

Policijska uprava za grad Beograd podnela je četiri prekršajne prijave zbog izvršenih
prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča i jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja svađa, vika i buka na javnom mestu.

Policijske uprave u Novom Pazaru, Leskovcu i Kruševcu podnele su po jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča.

Policija u Kraljevu podnela je jednu prekršajnu prijavu zbog učinjenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, a policija u Pančevu jednu prekršajnu prijavu zbog izvršenog prekršaja narušavanje reda na biračkom mestu.

U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izveštaja o prijavljenim događajima.

Tokom održavanja ovih izbora, prijavljeno je i evidentirano manje događaja nego tokom
održanih izbora 3. aprila 2022. godine, navodi se u saopštenju MUP-a

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version