Toma vratio službeni auto, sumnja da ga MUP prati!

Untitled-1

“Bubice” posvađale predsednika i premijera! Tomislav Nikolić nezadovoljan je radom Ivice Dačića kao ministra policije jer smatra da su podele u MUP-u i nedostatak kontrole razlozi što se njegov mobilni telefon prisluškuje više od godinu dana.
S druge strane Dačić kaže da ne razume “ničim izazvani izliv besa” predsednika Nikolića i tvrdi da je siguran da ga policija ne špijunira.

Posle optužbi za prisluškivanje, sabotaže i praćenje koje su predsednik Srbije i njegovi najbliži saradnici izrekli na račun pojedinaca iz MUP-a, predsednik vlade Ivica Dačić u izjavi kaže da je iznenađen ovim istupom Tomislava Nikolića.

“Redovno komuniciram sa gospodinom Nikolićem, imamo korektnu saradnju, pa mi nije jasno otkud ovakav iznenadni izliv sumnji u policiju. Pogotovo što smo mu uvek izlazili u susret, a o tome koliko vodimo računa o njegovoj bezbednosti govori činjenica da smo pročle godine smenili čelnike SBPOK-a za koje je predsednik sumnjao da ga prisluškuju, a nedavno su smenjeni i ljudi koji su bili odgovorni što na njegovoj limuzini nisu na vreme zamenjene letnje gume, iako je njihova odgovornost relativna, jer je to zavisilo od nekih javnih nabavki”, kaže premijer Dačić.

On navodi da nijedna državna služba ne prisluškuje predsednika.

“Nijedan državni organ u lancu komande ne prisluškuje predsednika. To ne sme da radi ni MUP, ni BIA, ni vojne službe. Ako ima zlouptreba, što upravo proveravamo, one mogu biti samo pojedinačne, privatne prirode, nikako plod neke osmišljene akcije. Nama je prvi cilj bezbednost predsednika, i u tom cilju ćemo unaprediti saradnju svih službi”, kaže Dačić.

On dodaje da ovaj slušaj neće pokvariti njegove odnose sa Nikolićem.

Sa druge strane, u predsedništvu na Andrićevom vencu je opsadno stanje..

“Na snazi su pojačane mere bezbednosti, i to traje već godinu dana. Od kada se saznalo da predsednika prisluškuju niko u zgradu ne može da uđe sa mobilnim. Predsednik ne sumnja u Dačića, ali kada je reč o policiji, tu postaje ozbiljni problemi koji nisu od juče”, navodi izvor iz Predsedništva.

Nikolićevi saradnici navode da će on ubuduće putovati svojim automobilom, a da službeni neće koristiti.

Juče je i Nikolićeva savetnica za medije Stanislava Pak optužila ministra i pojedine službe za propuste u obezbeđenju predsednika.

“Ako ministar policije ne zna da predsednika Srbije prisluškuju, ko onda treba da zna”, izjavila je ona.

sandzakhaber / izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO