Tragedija kakvu ne pamte ni najstariji meštani: Dečak star 12 godina obesio se u selu Gradac kod Sjenice

Sjenica – Nezapamćena tragedija dogodila se u mirnom selu Gradac kod Sjenice, kada je dečak R.B. (12) izvršio samoubistvo tako što se obesio o drvo na brdu iznad kuće. Hitna pomoć je odmah po pozivu stigla na lice mesta, ali nesrećnom dečaku nije bilo spasa.

– Pronašli su ga obešenog, a koristio je konopac koji se koriti za vezivanje bala sena. Ovo je prava tragedija, sve nas je pogodilo. Porodica je živela u jako teškim uslovima i od nekih osoba bliskih njima mogli smo čuti da je dečak imao suicidne misli, ali nismo mogli ni da sanjamo da će dići ruku na sebe, kažu za RINU vidno potreseni meštani sela Gradac.

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

– Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti, rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr. Altan Hamidović.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO