TRAVIO: Dubai za 555 evra

Ukoliko vas zanima kako izgleda kada fantazija postane stvarnost, onda posetite Dubai, odnosno Grad čuda. Neboderi se u ovom gradu pojavljuju iz pustinje kao fatamorgana, dok muškarci u tradicionalnoj odeći voze automobile koji izgledaju kao da dolaze iz filma. Ovo o čemu vam pričamo su svakodnevni prizori Dubaia, jednog od najvećih gradova Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zemlja u kojoj su se naselja nekada gradila od trske i blata, danas je mesto sa raskošnim bulevarima i arhitektonskim čudima koja svakoga dana zadivljuju ceo svet.

Dubai je sastoji od tri dela: Bur Dubai, Deira i Jumirah Beach, a u celom svetu postao je poznat po unikatno građenom hotelu Burj Al Arabu, koji je u obliku jedra i važi za najluksuzniji hotel u celom svetu. U ovom gradu, luksuzni i jedinstveni arhitektonski projekti koji ga čine legendarnim javljaju se svakoga dana. U njemu se gradi najviši toranj na svetu, odnosno Burj Dubai, sa više od 160 spratova, veličanstveni kompleks Palma koji se sastoji od veštačkih ostrva koji će se videti sa meseca i koji će biti 8. svetsko čudo. Najveći zabavni park u svetu, Dubailand, takođe će ovde nastati, a u njegovom sklopu biće luksuzni hoteli, od kojih će neki biti namenjeni samo deci, prestižni resotrani, šoping centri i veoma moderni sportski objekti.

Osim svojim luksuznim i jedinstvenim projektima, ovag grad obiluje i turističkim atrakcijama. Zaliv Dubai Creek je veoma spektakularan, a sam grad deli na dva dela. Omiljeni vid zabave posetiocima Dubaia odvija se u Wild Wadiu, najinovativnijem vodenom parku na svetu. Dubai takođe poseduje i najbolje golf terene na celom svetu, kao i najveći natkriveni skijaški centar. Ipak, najposećenija zgrada ovog čarobnog grada je World Trade Centre Dubai, koja je sa svojih 39 spratova, najviša zgrada ovog zaliva.

Tradicionalne pijace, na kojima možete videti sve, od začina, zlata, mirisa, svile i antikviteta savršeno pariraju raskošnim tržnim centrima. Ukoliko vas zanima da vidite svojim očima kako izgleda realni spoj sadašnjosti i budućnosti, TRAVIO vam nudi interesantne ponude za posetu Dubaiu.

TRAVIO tel. +381/66-36-22-22

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO