Naslovna Sandžak Novi Pazar Tri zainteresovana za objekte TK “Raška”

Tri zainteresovana za objekte TK “Raška”

Za kupovinu fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata tekstilnog kombinata “Raška” u stečaju zainteresovana su tri kupca, među kojima je i Grad Novi Pazar, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Pored lokalne samouprave, prema nepotvrđenim informacijama, depozit od šest miliona dinara uplatila su i dva privrednika iz Novog Pazara i oni će učestvovati na javnoj licitaciji koja će se održati sutra u Beogradu u 11 časova. Početna cena je 15,2 miliona dinara.

Predmet prodaje su objekti koji se nalaze na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje su planom detaljne regulacije predviđene za izgradnju objekata javne namene, konkretno, toplane na biomasu.

Ovo je drugi pokušaj prodaje imovine nekadašnjeg giganta novopazarske privrede, a prvi je održan početkom decembra prošle godine. Ponudom od 84 miliona dinara, skoro šest puta većom od početne, na licitaciji je pobedio Grad Novi Pazar, ali je ubrzo odustaoprocenivši da je cena nerealno visoka.

Objekti su onda ponuđeni drugom učesniku nadmetanja, Novopazarcu Ameru Hadžifejzoviću koji je ponudio 78 miliona dinara. On je sa stečajnim upravnikom potpisao kupoprodajni ugovor, ali nije u zakonskom roku isplatio sav novac, zbog čega je prodaja poništena.

N. Kočović

Exit mobile version