Trump se zahvalio Erdoganu

Imamo lijepe vijesti iz Turske, bit će spašeni milioni života

Nedugo nakon sastanka delegacija Turske i SAD-a u Ankari, Trump je na Twitteru napisao da dolaze lijepe vijesti iz Turske

Američki predsjednik Donald Trump se zahvalio turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, uz riječi: “Imamo lijepe vijesti iz Turske, bit će spašeni milioni života”, javlja Anadolu Agency.

Nedugo nakon sastanka delegacija Turske i SAD-a u Ankari, Trump je na Twitteru napisao da dolaze lijepe vijesti iz Turske.

“Milioni života će biti sačuvani!”, napisao je Trump te se zahvalio predsjedniku Erdoganu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Ankari je primio potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mikea Pencea. Sastanak dvojice zvaničnika trajao je oko sat i 40 minuta.

Prijemu je prisustvao i specijalni izaslanik SAD-a za Siriju James Jeffrey. Nakon prijema je održan sastanak delegacija dviju zemalja.

Pence i državni sekretar SAD-a Mike Pompeo su u službenu posjetu Republici Turskoj doputovali danas, a jučer je u Tursku doputovao i savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Robert O'Brien, koji se sastao sa šefom turske diplomacije Mevlutom Cavusogluom, turskim ministrom odbrane Hulusijem Akarom i glasnogovornikom Erdoganovog ureda Ibrahimom Kalinom.

Turske i američke delegacije u Ankari su danas razgovarale o nizu bilateralnih tema, kao i o situaciji u Siriji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO