Tutorial: Kako instalirati “Viber” i “WhatsApp” uprkos zabrani!

Viber-aplikacija

Prema poslednjim i nepotvrđenim informacijama, ove dve aplikacije nestale su i američkim i nemačkim korisnicima sa Gugl Pleja, ali i pored toga moguće je zaobići zabranu u nekoliko jednostavnih koraka

Prvi korak je da posetite sajt “Vibera“, odnosno “WhatsAppa, i preuzmete ove aplikacije u formi .apk fajla.

Pre nego što putem USB kabla na mobilni uređaj prebacite ovaj fajl, u podešavanjima telefona(Settings > Applications > Unknown Sources) morate da uključite mogućnost instaliranja programa van samog Gugl Pleja. Kada ste .apk prebacili na smartfon, pokrenite instalaciju jednim klikom

Kako nam je ukazao jedan čitalac, postoji i drugi način. Instalirajte aplikaciju koja se zove“Viatun 4 VPN”, koju možete naći na Gugl Pleju. Nakon toga u “Application Manageru” obrišite keš i podatke iz Gugl Plej Stora i Gugl Plej Servisa.

Nakon toga otvorite instaliranu aplikaciju i promenite zemlju u kojoj se nalazite, ali vodite računa da to bude neka od zemalja iz koje ovi app-ovi mogu da se instaliraju, na primer Velika Britanija ili Italija. Ugasite aplikaciju i ponovo je startujte.

Sada bi Gugl Plej trebalo da bude onakav kakav je u Italiji (slika ispod). Skrinšotovi su načinjeni u Srbiji, sa telefona u domaćoj mreži. Dakle, moguće je. Ako vam ne uspe iz prve, pokušajte ponovo. Inače, za korišćenje “Viatuna” je potrebna lozinka koja se dobija besplatno, slanjem mejla.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO