Tužilaštvo traži pritvor za dilera koji je pokušao da pobegne policiji

BEOGRAD – Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je predložilo sudu da odredi pritvor do 30 dana I.F. (51) osumnjičenom da je prilikom hapšenja zbog držanja droge, pokušao da pobegne policajcima koji su ga izvlačili iz automobila i tada jednog od njih vukao automobilom.

Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu negirao izvršenje krivičnog dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivična dela.

Iz krivične prijave prozilazi da je osumnjičeni 15. januara, prilikom opservacije i hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, a i kada su policajci hteli da ga legitimišu, pokušao da im pobegne startujući vozilo u kojem je zatečen, dok je još policijski službenik pokušavao da ga izvuče iz vozila.

Na taj način je on vukao vozilom policijskog službenika koji je uspeo da iskoči iz vozila, nakon čega je patrola službenim vozilom preprečila put osumnjičenom kada je lišen slobode i po nalogu tužioca zadržan.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO