U izraelskim napadima na Gazu ubijeno više od 1.000 žena i 1.900 djece

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra, ubijeno je više od 1.000 žena i 1.900 djece. Raseljeno je pola miliona Palestinaca, saopćio je u nedjelju ured za medije Vlade u Gazi.

Naveli su da su do nedjelje ubijene 1.023 žene.

“Nastavak zločina izraelskih okupatora protiv žena, djevojčica i djece predstavlja ratni zločin koji osuđuju sve međunarodne i humanitarne konvencije”, saopćeno je.

Pozvali su se i na brojke Ministarstva zdravstva u Gazi prema kojima je više od 1.900 djece ubijeno u izraelskim napadima na Pojas Gaze koji su u toku.

Također se poziva na izvještaj UN Women u kojem se kaže da je broj udovica premašio 1.000.

Ured za medije pozvao je institucije koje se bave pravima djece da se “suprotstave zločinima okupacije i razotkriju ciljanja palestinske djece i žena”.

Izraelska vojska nastavila je intenzivne zračne napade na Gazu u kojima su uništili cijele četvrti.

Najmanje 4.651 Palestinac, uključujući 1.873 djece, ubijen je u izraelskim napadima na Gazu.

Neodređeni broj ljudi zarobljen je ispod ruševina.

Izrael bombarduje Gazu od iznenadnog napada Hamasa 7. oktobra, te je cijelu enklavu stavio pod blokadu, ostavljajući 2,3 miliona stanovnika s malo hrane, vode, goriva i medicinskih potrepština.

Anadolu

 

Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu
Klikom na link (na dnu teksta) popunite obrazac sa imenom i prezimenom, datumom vašeg rođenja, kontakt podacima i navedite nam lažnu informaciju koju ste uočili na našem sajtu. Time ste u konkurenciji za vrednu novčanu nagradu. Nakon toga od našeg tima na mejl će vam stići brošura u cilju dalje edukacije kako da prepoznate lažnu vest. Sa jedne IP adrese moći ćete da pošaljete samo jedan odgovor.

Link obrasca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd8Iv_08jQapMXEqi5a3IKxGYKPFClPJeYM2_lUd7IbHMEmvA/viewform?pli=1

Napomena:

Radio televizija Novi Pazar će u narednom periodu realizovati projektnu nagradnu igru “Pronađi lažnu vest i osvoji stvarnu nagradu”. U okviru nagradne igre ćemo na platformama našeg medija objavljivati lažne vesti i sadržaje sa dezinformacijama. Cilj nam je provera mogućnosti naše publika da prepoznaju neproverene informacije i lažne vesti. Molimo sve medije i kolege novinare da sadržaje sa naših platformi u narednom periodu provere pre nego preuzmu i objave na svojim platformama, a u cilju sprečavanja širenja lažnih vesti i dezinformacija.

The post U izraelskim napadima na Gazu ubijeno više od 1.000 žena i 1.900 djece appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na Gazu ubijeno više od 1.000 žena i 1.900 djece appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO