U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Jabalia 1.000 mrtvih, povrijeđenih i nestalih Palestinaca

U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Jabalia ubijeno je, povrijeđeno i nestalo 1.000 Palestinaca.

“Broj šehida, povrijeđenih i nestalih u masakru u Jabaliji je 1.000”, rekao je glasnogovornik Ministarstva zdravstva u Gazi Ashraf al-Qudra.

Desetine ljudi ubijeno je i povrijeđeno u drugom bombardovanju izraelske vojske na izbjeglički kamp Jabalia na sjeveru blokiranog Pojasa Gaze. Timovi civilne odbrane i lokalno stanovništvo pokrenuli su akciju traženja i spašavanja.

U ranijem saopćenju Ministarstva zdravstva u Gazi navedeno je da je prema prvim saznanjima u napadu izraelskih borbenih aviona ubijeno 100 ljudi, a da je Blok 6, jedno od naselja u kampu, potpuno uništen.

Izraelska vojska proširila je svoje zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim zračnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze, koji traju već 26 dana, ubijeno je 8.796 Palestinaca. Iz Ministarstva zdravstva u Gazi navedeno je danas kako je među ubijenima 3.648 djece i 2.290 žena. Povrijeđeno je 22.219 osoba.​​​​​​​

Anadolu

The post U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Jabalia 1.000 mrtvih, povrijeđenih i nestalih Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na izbjeglički kamp Jabalia 1.000 mrtvih, povrijeđenih i nestalih Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO