U izraelskim napadima tokom noći ubijene desetine Palestinaca

Izraelska vojska ubila je desetine Palestinaca i ranila mnoge ljude u napadima na mnoge dijelove Pojasa Gaze tokom cijele noći.

Izraelske snage nastavljaju napade na Gazu 136. dan. U Pojasu Gaze vlada velika humanitarna katastrofa, ljudi su gladni i žedni.

Zvanična palestinska agencija WAFA objavila je da su izraelske snage tokom cijele noći iz zraka, s kopna i mora izvele intenzivne napade na različite tačke, posebno centar grada Gaze.

Najmanje deset Palestinaca je ubijeno, a desetine ranjeno u zračnim i kopnenim napadima koje je izraelska vojska izvela na kuće u regijama Deyr al-Balah, Nusayrat, Ez-Zevaide, Burayj i Al-Megazi u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Bilo je i mrtvih i povrijeđenih u artiljerijskim napadima na kuće u naselju Ez-Zeytun, koje se nalazi na jugoistoku grada Gaze.

U okrugu Rimal na zapadu grada, izraelski ratni avioni bombardovali su najmanje dvije kuće, a najmanje šest osoba je povrijeđeno u napadu.

Izraelska vojska snažno je bombardovala okolinu bolnice Amal, koja se nalazi na jugu Pojasa Gaze.

Osim toga, izraelske snage bile su raspoređene u blizini Alžirske specijalizirane bolnice, smještene u istočnom dijelu Khan Younisa.

Izraelska vojska bombardovala je različite dijelove grada Rafah na jugu Gaze iz zraka i s mora, a desetine Palestinaca su povrijeđene u intenzivnim bombardovanjima.

The post U izraelskim napadima tokom noći ubijene desetine Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO