U Leskovcu promovisane lepote Novog Pazara

LESKOVAC –  Predstavnici Novog Pazara su danas deljenjem propagandnog materijala, i u susretu sa zvaničnicima pozvali Leskovčane da obiđu taj grad i upoznaju se sa ljudima i znamenitostima.

“Novi Pazar je grad dobrih, gostoprimljivih, radnih i grad mladih ljudi. Preko 50 odsto stanovništva je starosti do 28 godina. To je grad sa dva univerziteta i školama koje imaju i po 2.100 učenika”, kazao je član Gradskog veća Novog  Pazara Seadetin Mujezinović, koga je u kabinetu gradonačelnika primio leskovački kolega Božidar Vučković.

zaljubi_se_u_np

Karavan mladih pod nazivom „Zaljubi se u Novi Pazar“ boravio je danas u Leskovcu u okviru projekta „Novopazarski način života“, koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

Mujezinović je rekao da je želja da se pošalje dobra slika o Novom Pazaru.

“Na taj način želimo da promenimo mišljenje ostatka dela Srbije o Novom Pazaru i izbrišemo predrasude i stereotipe”, kazao i podsetio da je reč o gradu gde se spajaju dve civilizacije – islam i hrišćanstvo i o mestu gde je nastala prva srpska država.

Vučković je ocenio da građani Leskovca i Novog Pazara godinama sarađuju, ali da je namera da se uspostavi i institucionalni oblik povezivanja dva grada.

“Nas povezuje i aktivnost što i Novi Pazar i Leskovac u ovom trenutku rade na regulatornoj reformi zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i Optimusom, tako da imamo tu dodirnu tačku”, naglasio je Vučković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO