U napadu Hamasa poginulo najmanje 150 Izraelaca, ranjeno više od 1.100

Israeli soldiers walk by a killed Palestinian militant near the Gaza strip outside Ashkelon, Israel, on Saturday, Oct. 7, 2023. Palestinian militants in the Gaza Strip infiltrated Saturday into southern Israel and fired thousands of rockets into the country while Israel began striking targets in Gaza in response. (AP Photo/Ohad Zwigenberg) JERUSALIM – Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjem napadu Hamasa porastao je na 150, dok je povređeno njih više od 1.100, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Izraela.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se jutros u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu izjavio je posle raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Palestinsko ministarstvo zdravlja u Gazi je ranije saopštilo da je najmanje 198 Palestinaca ubijeno, a najmanje 1.610 ranjeno na toj teritoriji u izraelskoj odmazdi nakon napada Hamasa na Izrael.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO