U Novom Pazaru otvorena kancelarija Fonda za razvoj Republike Srbije

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru je otvorena kancelarija Fonda za razvoj koja će pored tog grada pokrivati i ostale opštine Raškog upravnog okruga.

Svečanost je organizovana u prisustvu ministra privrede Slobodana Cvetkovića, direktorke Fonda za razvoj Republike Srbije Tatjane Matić i gradonačelnika tog grada Nihata Biševca.

Ministar privrede Slobodan Cvetković, izjavio je da će radom te kancelarije biti približeni programi Ministarstva privrede koje je partner svim privrednicima u Republici Srbiji.

“Jedan od razloga za otvaranje treće kancelarije Fonda za razvoj nakon Beograda i Niša je približavanje svim potencijalnim korisnicima ali i to što ovde imamo manji procenat zaposlenih. Ministarstvo ima raspisane programe vredne 3,2 milijarde dinara, opredeljene za mala i srednja preduzeća, nabavku opreme i žensko preduzetništvo. Do sada smo ovde sa 163 miliona dinara podržali 63 projekta koji su vredni preko 630 miliona dinara. Pozivam sve iz regiona da dođu i zainteresuju se. Naš posao je uspešan jedino ako plasiramo sredstva”, izjavio je u Novom Pazaru ministar privrede.

Direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je u Novom Pazaru prilikom otvaranja kancelarije da će privrednici tog kraja, ali i čitavog Raškog upravnog okruga tu moći da dobiju informacije o svim programima i pogodnostima koje im nudi ta ustanova.

“Otvaranje kancelarije je od izuzetnog značaja za razvoj malih i srednjih preduzeća i privrednih društava. Ovaj čin od velikog je značaja ne samo za Novi Pazar, već i za ceo Raški upravni okrug. Oko 300.000 ljudi će moći da dobije sve informacije adekvatnu pomoć i da apliciraju za kredite fonda koji su sigurno najpovoljniji u Srbiji i regionu”, izjavila je direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije Tatjana Matić.

Za gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca otvaranje kancelarije Fonda za razvoj u gradu preduzetnika je od velikog značaja.

“Značaj kancelarije Fonda za razvoj u Novom Pazaru je ogroman jer ovde nemamo stranih investicija. Naš grad je grad preduzetnika i vremenom će se pokazati da će svim privrednicima kroz ovu kancelariju biti dostupnije informacije i sredstva Fonda za razvoj. Nadam se da će to iskoristiti za razvoj malih i srednjih preduzeća koja su motor razvoja ovog kraja”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac nakon otvaranja kancelarije Fonda za razvoj kojom će rukovoditi ekonomista i bankar Eldin Mašović.

Ministar Cvetković u pratnji domaćina, predstavnika grada Novog Pazara, obišao je i
radove na drugoj fazi rekonstrukcije ulice generala Živkovića koja predstavlja pristupnu saobraćajnicu do poslovne zone u naselju Mur.

Radovi na rekonstrukciji ulice u dužini od 1.600 metara se izvode zahvaljujući sredstvima Grada Novog Pazara i Ministarstva privrede u iznosu od oko 125 miliona dinara.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO