U školi kod Novog Pazara ove godine SAMO JEDAN ĐAK PRVAK: Irena u učionici sedi sama, jedino društvo joj je učitelj, sa njim deli radosti, brige, pa i užinu

U Žunjeviću pod Rogozne seoska škola 1. septembra dočekala je jednu učenicu. Irena Marković školske dane provodiće bez vršnjaka.

U klupu je sela sama. Ovakav se prizor sve češće može videti u selima koja napušta živalj.

– Jako mi je čudno što sam sama ovde. Jako. Da imam drugare ovde, igrali bismo se i sedala sa njima u klupi – rekla je ova devojčica za Blic TV.

Jedino društvo Ireni će biti učitelj Ferid Ramović. Umesto vršnjaka tokom individualne nastave, njen učitelj će deliti sa njom radost i brige. Čak i užinu.

– Kvalitet nastave za nju će sigurno biti bolji. E sad, ta socijalizacija društva će sigurno nedostajati. Imaćemo, naravno, odmore. Imaćemo užinu. Eto, ja i ćemo sa onom družiti. Zajedno ćemo i užinati – kaže Irenin učitelj za Blic TV.

Neizvesnost i brigu sa lica ove učenice na kratko briše ushićenje zbog poklona koje je, kao i njeni vršnjaci u čitavoj Srbiji, dobila na početku školske godine.

A pored toga što je dobila pribor za školu, igračke, Irena nam je rekla da je dobila i tablet.

Školi u Žunjeviću nije odzvonilo, iako sa jednom učenicom, ona opstaje. Ireni će se nova generacija prvaka, ali i predškolaca, pridružiti dogodine.

Do tada, školsko zvono će pozivati samo nju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO