Ucenjuju jednim mandatom! Kalač (BDZ) se nudi BS ali traži mjesto predsjednika opštine

Rožaje –Predsjednik BDZ u CG Hazbija Kalač ucjenjuje Bošnjačku stranku sa jednim odbornikom i traži mjesto predsednika opštine on je za magain DAN kazao da BDZ pripada mjesto predsednika opštine.

Cijeneći ozbiljnost i važnost trenutka u kom se nalazimo, programske sličnosti i izbornu volju građana, Bošnjačka demokratska zajednica je u potpunosti otvorena za razgovore sa Bošnjačkom strankom oko konstituisanja lokalne vlasti u Rožajama.Bošnjačka demokratska zajednica ovim stavom nudi suštinsku promjenu vlasti i totalni raskid sa jednom politikom koja je decenijama svojom nebrigom, nemarnošću ali i potpuno izokrenutim društvenim prioritetima, ukočila privredni, kulturni i opštedruštveni razvoj naše opštine.

Samo pre nešto manje od 5 meseci KALAČ je Bošnjačku stranku nazvao ČUVAROM REŽIMA a njegovi nalogodavci iz Novog Pazara također su Husovića nazivali izdajnikom. 

Magazin “Dan” prenosi da pred­sjed­nik Bo­šnjač­ke de­mo­krat­ske za­jed­ni­ce Ha­zbi­ja Ka­lač sma­tra da je man­dat ove stran­ke sku­plji od svih man­da­ta Bo­šnjač­ke stran­ke i po­ru­ču­je da će kao uslov za ula­zak u ko­a­li­ci­o­nu vlast sa BS tra­ži­ti mje­sto pred­sjed­ni­ka op­šti­ne.

Bošnjačka stranka osvojila je najveći broj mandata u Rožaju, iza njih su DPS i SDP a Zukorlićev BDZ jedva se provukao za prolaz u skupštinu. Međutim formiranje vlasti u ovoj opštini biće interesantno jer Kalačev BDZ predstavlja faktički tas na vagi a nezvanično saznajemod a se Kalač nudio i DPS-u tražeći druge ustupke.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO