Naslovna HRONIKA Uhapšen M.J. iz Jagodine zbog sumnje da je izvršio više prevara sa...

Uhapšen M.J. iz Jagodine zbog sumnje da je izvršio više prevara sa automobilima

uhapsen-mj.-iz-jagodine-zbog-sumnje-da-je-izvrsio-vise-prevara-sa-automobilima
Uhapšen M.J. iz Jagodine zbog sumnje da je izvršio više prevara sa automobilima

Foto: indeksonline.rs JAGODINA – Pripadnici MUP-a u Beogradu, u saradnji sa PU iz Jagodine uhapsili su M. J. (39) zbog postojanja osnova sumnje da je na teritoriji Srbije izvršio više krivičnih dela prevara sa automobilima, i pozvao oštećene građane da se jave u PU za Grad Beograd.

Sumnja se da je od maja do novembra 2023. godine na jednom sajtu oglašavao na prodaju vozila navodno uvezena iz inostranstva, lažno se predstavljao i ugovarao prodaju, zahtevajući da mu kupci pre isporuke uplate avans u iznosu od 3.000 do 7.000 evra, što su oni i učinili, navodi se u saopštenju MUP-a.

M. J. je potom menjao brojeve telefona i prekidao komunikaciju sa oštećenima kojima vozila nikad nisu isporučena.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pozivamo građane koji su oštećeni na isti ili sličan način da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd ili na broj telefona: 011/279-84-09.

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava građane da prilikom kupovine vozila iz uvoza i posredstvom sajtova novac ne uplaćuju avansno, da izbegavaju oglase u kojima je kupoprodajna cena mnogo niža u odnosu na tehničke karakteristike, godinu proizvodnje i stanje vozila, kao i da ne uplaćuju novac bez ličnog kontakta sa prodavcem i bez prethodnog pregleda vozila, uz prateću dokumentaciju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version