Uhapšen muškarac koji je otvorio vrata aviona usred leta na 250 metara visine

Foto:MUP SEUL – Muškarac koji je otvorio vrata južnokorejske kompanije “Azijana erlajns” na letu na kojem je bilo 194 putnika, uhapšen je, prenela je agencija Jonhap.

U pitanju je muškarac star 33 godine, koji se sumnjiči da je povukao kvaku vrata za izlaz u slučajnu neposredne opasnosti.

Nakon što je avion poleteo sa ostva Džejdžu, avion je bio na putu ka Teguu, gradu na 237 kilometara jugoistočno od Seula, kada su se vrata otvorila oko 12.45 po lokalnom vremenu, saopštili su zvaničnici aerodroma gde je letelica sletela, otvorenih vrata.

Avion je bio na oko 250 metara iznad zemlje kada su se vrata otvorila.

Niko od 194 putnika nije ispao iz aviona, niti je povređen, ali je 12 uspaničenih putnika imalo problema sa disanjem, a devetoro je odvedeno u bolnicu.

Niko od njih nije u ozbiljnom stanju i moguće je da su samo hiperventilirali, dodali su zvaničnici.

Kada je osumnjičeni pokušao da povuče ručku vrata, kabinsko osoblje nije uspelo da ga zaustavi, jer se avion pripremao da sleti.

Policija je dodala da nije bio pijan u vreme hapšenja, ali nije mnogo rekao o razlozima zašto je to učinio, dok je putovao sam.

“Teško je obaviti normalnu konverzaciju sa njim. Istražićemo motiv ovog krivičnog dela i kazniti počinioca”, rekao je zvaničnik.

Međutim, očevici kažu da je muškarac pokušao da iskoči iz aviona kada je otvorio vrata.

“Stjuardese su vikale, tražile pomoć od muških putnika, a ljudi oko njega su ga okružili i povukli unutra”, rekao je očevidac.

U avionu je bilo 48 dece iz osnovnih i srednjih škola, koji su išli na sportsko takmičenje u obližnji grad Ulsan.

“Deca su se tresla i plakala od panike. Najteže je bilo onima koji su sedeli blizu tih vrata”, rekla je majka jednog od sportista.

Putnik (44) rekao je da je nešto puklo u trenutku kada su se otvorila vrata, na oko 10 minuta pred sletanje.

“Nastao je haos, a putnici blizu vrata su počeli da se onesvešćuju jedan po jedan, dok su stjuardese tražile da li ima lekara u avionu, dok su ostali bežali duž prolaza na drugu stranu u panici. Mislio sam da će avion da eksplodira, rekao sam sebi, umreću ovako”, dodao je putnik.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO