Uhapšena osumnjičena za zloupotrebu položaja odgovornog lica

Foto:MUP BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su S. B. (22) iz Kraljeva, odovorno lice PD “Exprespvc” DOO Kraljevo, dok se za drugim odgovornim licem ovog privrednog društva traga.

S.B. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, time što je u ime tog privrednog društva zaključila ugovore o sufinansiranju mera energetske sanacije sa Gradom Kraljevom i korisnicima subvencija, po kojem se to privredno društvo obavezalo da izvede radove na isporuci i ugradnji stolarije za ukupno 15 korisnika.

Drugo odgovorno lice, odnosno 48 -godišnji muškarac za kojim se traga, je, kako se sumnja, naveo korisnike subvencija da PD “Exprespvc” na ime isporuke i ugradnje nove PVC stolarije uplate 1.320.478 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

S. B. i 48-godišnji muškarac se sumnjiče da su novac podigli sa tekućeg računa “Exprespvc“ i iskoristili za sopstvene potrebe.

Osumnjičenoj S. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena u nadležno tužilaštvo.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO