Uhapšene 22 osobe osumnjičene da su oštetili budžet Srbije za 2,1 milijardu RSD

BEOGRAD – Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK i Sektorom poreske policije, danas su na teritoriji Novog Sada i Subotice uhapšene 22 osobe, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa utajili porez i oštetili budžet Srbije za 2,1 milijardu dinara.

Uhapšeni su R.Š, S.K, Z.K, A.K, S.V.K, T.K, Ž.A, M.M, S.V, J.V, A.V, N.N, D.R, M.G, M.S, A.H, D.T, M.E, S.Đ, A.F, V.M. i M.B.P, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, poreska utaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Sumnja se da je R.Š. organizovao ovu kriminalnu grupu, pod čijom kontrolom je poslovalo sedam privrednih subjekata u inostranstvu i sedam privrednih subjekata u Srbiji.

Ova organizovana kriminalna grupa je sačinjavala lažnu dokumentaciju, po narudžbini špeditera, neophodnu za uvoz polovnih automobila, a reč je o računima umanjene vrednosti polovnih motornih vozila i neistinitim EUR-1 obrascima.

Od 1. februara 2019. do 3. oktobra ove godine, uvezeno je 39.078 polovnih motornih vozila, čime je budžet Srbije oštećen za više od 2,1 milijardu dinara.

Na ime tako sačinjene lažne poslovne dokumentacije, ova organizovana kriminalna grupa pribavila je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.179.300 evra, a špediteri 2.735.460 evra.

Pretresanje prostorija je u toku, dok će osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO