Uhapšeno 25 osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za 18,5 miliona dinara

Foto:MUP BEOGRAD – U koordinisanoj akciji Uprave kriminalističke policije i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšeno 25 osumnjičenih za poreska krivična dela i pranje novca, kojima je budžet Republike Srbije oštećen za skoro 18,5 miliona dinara.

Za još jednim osumnjičenim se intenzivno traga, saopšteno je iz tog tužilaštva.

  Uhapšeni su T.P, S.V, V.M, P.B,M.R, D.M, M.S, V.F, G.M, M.M, I.M, P.M, M.P, P.R, I.P, A.A, M.Ć, M.J, D.P, G.M, N.V, M.R, J.V, M.R. i S.R.

  Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost, poreske utaje i pranja novca.

  Sumnja se da je privredno društvo „Pro tech max“ čiji su vlasnici i zakonski zastupnici S.V. i T.P. od početka 2019. godine na osnovu falsifikovanih faktura vršilo uplate privrednim društvima „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ čiji su stvarni vlasnici V.M. i P.B.

 Dalje su uplaćene novčane iznose privredna društva „Masario“, „Collazen V.I.P.“ i „R&M Riana“ prebacivala na račune gore pobrojanih fizičkih lica bez pravnog osnova, nakon čega su fizička lica istog dana ili sutradan novac podizali sa svojih računa u gotovini i predavali ga V.M. ili P.B.

  Pomenute falsifikovane fakture su T.P. i S. V, osim za prebacivanje novca bez pravnog osnova na račune pobrojanih privrednih društava, iskoristili i za umanjenje poreskih osnovica poreza na dobit za privredno društvo „Pro tech max“.

  Na ovaj način oni su, kako se sumnja, budžet Republike Srbije oštetili za 18.421.679 dinara.

Osumnjičeni će biti privedeni na saslušanje Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nakon čega će biti odlučeno za koje od njih će biti predloženo određivanje pritvora.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO