Uprava carina: Sprečeno krijumčarenje dva luksuzna automobila

BEOGRAD – Carinski službenici na ispostavi Gornji Milanovac otkrili su 29. februara ispod cerade jednog kamiona sakriven ceo automobil, saopštila je danas Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je carinski službenik izašao da obavi pregled pristiglog kamiona koji je prema dokumentaciji iz Slovenije ka Srbiji prevozio tovar sirovina za proizvodnju boja i lakova i kada je nakon uklanjanja cerade, u tovaru pored prijavljene robe uočen i ”BMW” bez registarskih oznaka za čiji utovar je bilo potrebno angažovati viljuškar, a potom ga i dobro obezbediti da se ne bi pomerao tokom vožnje.

Takođe, službenici Uprave carina su za vikend na graničnom prelazu Batrovci sprečili pokušaj da se iz zemlje preko granice preveze luksuzni automobil ”Porsche Panamera 4s” čija je vrednost procenjena na preko 77.000 evra.

Kako se navodi, slučaj je otkriven kada je na izlaz iz zemlje pristigao skupoceni automobil strane registracije za čijim je volanom bio srpski državljanin, koji je na pitanje carinskog službenika da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrično, da bi tokom detaljne kontrole utvrđeno da on zapravo nije vlasnik vozila kojim se uputio u inostranstvo.

Budući da on u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov za upravljanje vozilom sa stranim registarskim oznakama, auto je privremeno zadržan do okončanja postupka.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO