Uskoro nam stižu smartfoni sa 8GB RAM-a

729

Prošlo je svega nekoliko meseci od kako su prvi telefoni sa 6GB RAM-a počeli da se pojavljuju, a iako još nisu postali mejnstrim opcija, ovakvi modeli postaju sve češći na tržištu. Šta je onda sledeće što nas očekuje na ovom polju? naravno, telefoni sa 8GB RAM-a.

Glasine sugerišu da će kineska kompanija LeEco u avgustu predstaviti telefon sa 8GB RAM-a, Qualcomm Snapdragon 821 procesorom i drugim specifikacijama iz najvišeg segmenta. LeEco je takođe bio i prva kompanija koja je prikazala telefon sa Snapdragon 820 procesorom, ranije ove godine, a takođe i jedna od prvih kompanija koje su donele smartfon sa 6GB RAM-a.

Koliko je u ovom trenutku 8GB RAM-a potrebno, za telefone iz 2016. godine, ostaje da se vidi, ali dodatne memorije nikada nije naodmet posebno kada je u pitanju multitasking. Proizvođači telefona su definitivno u žestokoj tržišnoj trci da pronađu i kreiraju funkcije koje će pomoći da se njihov hardver izdvoji od ostatka konkurencije. Do sada smo viđali telfone sa velikim baterijama, moćnim kamerama, displejima visoke rezolucije, a sada je došlo vreme i za još više memorijskog kapaciteta u smartfonima.

Izvor: Liliputing