Uskoro Regionalni centar za decu sa smetnjama u razvoju

NOVI PAZAR – npRegionalni centar za dnevni boravak i radno osposobljavanje osoba ometenih u razvoju počeće rad za mesec dana u Novom Pazaru, najavio je danas predsednik Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Tahir Delić

On je rekao da će, zahvaljujući donaciji košarkaša Mirsada Jahovića u iznosu od oko 20.000 evra, biti opremljen enterijer, nabavljen deo opreme za kuhinju i nameštaj u celodnevnom boravku.

„Ovih dana završavaju se radovi, a Centru se javilo još nekoliko donatora koji ulažu u rad ove ustanove“, objasnio je on.

Otvaranjem Regionalnog centra, 60 porodica imaće priliku da svoju decu, odnosno osobe sa smetnjama u razvoju upišu na celodnevni boravak, rekao je Delić novinarima, dodajući da će se mališanima tokom dana u Centru baviti zaposleni stručnjaci, a roditelji će moći da se posvete sebi i ostalim članovima porodice.

On očekuje da će za mesec dana biti okončani svi radovi, ali i procedura potrebna za početak rada Centra.

Izgradnja Regionalnog centra za dnevni boravak i radno osposobljavanje osoba ometenih u razvoju traje već šest godina, a pomagali su mu do sada i Ministarstvo rada i socijalne politike, Fondacija Divac, kao i mnoge druge humanitarne organizacije koje deluju na području Novog Pazara.

IZVOR: TANJUG

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO