Vaskularni hirug sa Kliničkog centra u Novom Pazaru

U novopazarskoj Opštoj bolnici ovih dana ordinira i vaskularni hirurg iz Kliničkog centra Srbije doc.dr Nikola Ilić. On već nekoliko puta dolazi u Novi Pazar i osim nekoliko komplikovanih hirurških zahvata, dr Ilić tokom jednog dana obavi i nekoliko desetina pregleda pacijenata sa vaskularnim problemima.

Docent doktor Nikola Ilić iz Kliničkog centra Srbije u Novom Pazaru je do sada uspešno obavio desetak komplikovanih operacija, prvenstveno kod dijaliznih pacijenata. Drago mu je, kaže, što je ponovo u prilici da u saradnji sa lokalnim timom lekara pomogne vaskularnim bolesnicima iz ovog grada.

‘’Veliko mi je zadovoljstvo svaki put kada se ovde ponovo pojavim, ne samo zbog velikog broja pacijenata kojima treba moja pomoć, već i zbog saradnje sa ljudima koji rade ovde, a koji daju maksimum da se ova saradnja nastavi i da pomognemo što većem broju pacijenata i teško obolelih ludi’’, rekao je dr Ilić.

S obzirom da je za svaku bolest veoma bitna prava dijagnostika, doktor Ilić dnevno obavi i do 50 pregleda.

‘’Kada je u pitanju vaskularna hirurgija, veliki broj je takozvanih polivaskularnih bolesnika koji imaju problem, ne samo sa krvnim sudovima u stomaku i na vratu, već i na donjim ekstremitetima, zbog čega je neophodna kompletna dijagnostika i adekvatna selekcija bolesnika za hiruršku intervenciju, bilo ovde, bilo u Kliničkom centru u Beogradu’’, kazao je dr Nikola Ilić.

Dolazak eminentnih stručnjaka u Novi Pazar rezultat je uspostavljenje saradnje između novopazarske Opšte bolnice i Kliničkog centra Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO