Veća ulaganja u Dom zdravlja

Uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku Grad Novi Pazar obezbedio je finansijska sredstva za unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva. Kroz ovaj projekat novopazarski Dom zdravlja dobio je sanitarno vozilo, završeni su radovi na izgradnji lifta, a nabavka kolposkopa i mikroskopa predviđena je za Dispanzer za žene. Projektom je obuhvaćeno i uređenje i krečenje Dečijeg odeljenja.

Godinama unazad Dom zdravlja imao je velikih problema sa nepokretnim ili bolesnicima sa težom kliničkom slikom, koji, zbog nedosatka lifta, nisu mogli da se kreću po spratovima. Sredstvima Grada Novog Pazara kao i Ministarstva za demografiju i  populacionu politiku ovaj problem je konačno rešen pa je Dom zdravlja sada bogatiji za lift koji je u završnoj fazi izrade i biće pušten u rad za najkasnije 20 dana. Takođe je danas Domu zdravlja dodeljeno i sanitarno vozilo. Direktor Doma zdravlja, Ervin Ćorović, istakao je da lift, terensko vozilo, kao i oprema koju je dobio Ženski dispanzer samo rezultat dugogodišnje saradnje sa Gradom Novim Pazaraom kao i sa ministarstvom, te da su implementirali više zajedničkih projekata.

Sredstvima ovog projekta obuhvaćen i Dispanzer za žene kojem će biti obezbeđen još jedan kolposkop i mikroskop, pa će tako, uskoro, svaki doktor imati svoju opremu, rekla je načelnica primarne zdravstvene zaštite doktorka Mirsada Ličina.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zajedno sa svojim saradnicima obišao je Dom zdravlja.„U saradnji sa Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku obezbedili smo, kroz različite projekte, ne samo terensko vozilo, već i ugradnju lifta i opremu u vrednosti od 8 milona dinara. Podržali smo u proteklom periodu izgradnju i opremanje nove Hitne službe, rekonstrukciju krova na zgradi Doma zdravlja, uređenje parkinga. Sve radimo sa ciljem da stvorimo najbolje uslove za lečenje naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Delegacija Grada takođe je obišla i Dečije odeljenje gde su mališanima uručeni pokloni u vidu školskog pribora i ranca. Ovo odeljenje je takođe okrečeno i sređeno, i na taj način je koliko toliko olakšan boravak mališanima u ovim prostorijama.

Gradonačelnim Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je Grad ove godine izdvojio više od 60 miliona dinara za projekte budućeg Medicinskog centra.

Za kupovinu sanitarnog vozila i izgradnju lifta, kao i za aparate za Dispanzer za žene izdvojeno je osam miliona dinara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO