VERTU TI: Smartphone od 10.000 $ !!! (video)

vertu-ti

Vertu Ti nema najbolji hardver i radi na starijoj verziji Androida, ali ima kućište od titana i košta više od 10 hiljada dolara.

Vertu Ti je luksuzni pametni telefon na kojem je najveća pažnja posvećena spoljašnosti i izgledu pa tako ovaj model radi na starijoj verziji Androida, ima mali ekran i dobar hardver, ali je zato napravljen od titana (u ovoj kompaniji kažu da je kućište pet puta jače u odnosu na konkurentske modele), a ekran od safirnog kristala te njegova cijena iznosi oko 10.700 dolara.

Za tu cijenu dobije se pametni telefon koji radi na dvojezgrenom 1,7GHz Snapdragon S4 procesoru, ima 1GB RAM-a, 64GB memorije za čuvanje  podataka, podršku za NFC, zadnju 8MP kameru s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi te prednju 1,3MP kameru.

Ekran je premali za današnje standarde te njegova dijagonala iznosi 3.7 inča uz rezoluciju od 480×800 piksela. Iako bi za telefon s tako velikom cijenom očekivali još naprednije hardverske opcije, Vertu Ti nema niti podršku za 4G LTE mreže, a radi na Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, starijoj verziji ovog mobilnog operativnog sistema.

Na Yahoou kažu da je Vertu do sada prodao oko 326 hiljada telefona širom svijeta.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_ld5nouYGrA

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO