Video: Deca koja se bave sportom postaju bolji ljudi

Fizička aktivnost je najbolja prevencija za nastanak različitih oboljenja, kao što su bolesti srca i krvnih sudova, osteoporoza, dijabetes, anksioznost, depresija i dr. Zato je važno da sport u startu postane sastavni deo dečjeg života, tim pre što se pokazalo da se ova, jednom stečena navika, održava i u odraslom dobu.

Sportska akademija JUMP iz Novog Pazara specalizovana je za bavljenje sportom za decu svih uzrasta. U ovoj akademiji kažu da je njihov cilj da deci pruže ono što je najbolje iz sporta.

Preporučuje se da deca u sportskim aktivnostima provedu najmanje 60 minuta u toku dana. Gledanje televizije, rad na kompjuteru i druge aktivnosti koje podrazumevaju sedenje, ne bi trebalo da budu zastupljene više od dva sata dnevno. Roditelji, dakle, treba da imaju svest o potrebi da se deca bave sportom, ali na pravi način! Neophodno je adekvatno osmisliti i dozirati sportske aktivnosti, tako da sport deci bude zadovoljstvo, zabava i opuštanje.

Emir Jablaničanin, jedan od trenera u ovoj akademiji kaže da u akademiji čine sve da deci sportska iskustva budu pozitivna, da u sportu uživaju, uče životno vredne veštine, odrastaju kroz sport i dostignu svoje sportske i ljdske potencijale.

Akademija JUMP svakodnevno vrši upis novih članova a sve infrmacije možet dobiti na telefonima u video prezentaciji ispod.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO