VIDEO: RUSI SE NE PRESTAJU HVALITI SNIMCIMA UNIŠTENJA ‘KALIFATA’ ‘Pogledajte šta radimo islamskim teroristima!’

Nakon otkrića da je ruski avion na Sinaju srušen terorističkim aktom, Vladimir Putin je odlučio pojačati napade na Siriju. Na početku operacije na Bliskom istoku, Rusi su se manje više koncentrirali na Asadove protivnike, tj. na ‘umjerenu oporbu’, ali izgleda da je sada i Putinu došlo do glave tko je najopasniji u Siriji i njegovi napadi u zadnjih par dana uglavnom su koncentrirani na ISIS. Odmah nakon što je objavljena istina o ruskom avionu, s brodova u Mediteranu poletjele su rakete prema Raqqi, glavnom gradu IS-a. Rusi su čak udvostručili broj borbenih zrakoplova koji sudjeluju u zračnim udarima u Siriji na 69.
Međutim, kada je u pitanju kopnena intervencija, tu još nema pomaka. Jučer je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peškov, odgovarajući na pitanje o značenju izjave predsjednika Vladimira Putina o “narednim fazama” vojne operacije, istaknuo da se ne razgovora o mogućoj kopnenoj operaciji ruske vojske u Siriji.
Rusi se inače vole pohvaliti snimkama svojih napada, pa je tako danas Russia Today objavila video posljedica avionskih udara koje su ruske snage izvele na pozicije terorista Islamske države.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO