Video: Užas!!!Težak udes na kružnoj trci u Skoplju

Srpski automobilista Uroš Brkić izazvao je udes na kružnoj trci u Skoplju i udario direktora trke Aleksandra Dimuševskog.

Brkić je po izlasku iz krivine na pravcu izgubio kontrolu nad vozilom i u punoj brzini pokupio Dimuševskog koji je stajao na neograđenom telu travnjaka, tik uz kolovoz. On je odmah prebačen u bolnicu gde je operisan, ali je i dalje u životnoj opasnosti.

Do sada su doktori odradili najveće zahvate, ali je i dalje prerano reći da je van životne opasnosti. Najveći problem pravi povreda grudi i pluća, od koje svi strahujemo. Vule je svestan, ali dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu o njegovom zdravlju, ne možemo da se opustimo“, rekao je njegov sin Vlatko Dimuševski.

Aleksandar je predsednik i direktor automoto kluba “Primo”, koji je bio organizator ove trke.

Inače, Automobilska federacija Makedonije se ogradila od ovog incidenta jer ona nije bila nadležna za organizaciju trke, već lica koja nisu njeni članovi.

Automobilska federacija Makedonije izražava duboku žalost zbog svih učesnika incidenta koji se desio na kružnoj trci u Skoplju i ograđuje se od bilo kakve odgovornosti jer je trka organizovana od lica koja nisu članovi Federacije, protivno svim pravilima i očigledno bez bezbednosnih protokola za organizaciju ovakvih takmičenja“, stoji u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO