Vijesti: Abazovićevom “mercedesu” otkazale kočnice, naređen vanredni nadzor

PODGORICA – Nadležni utvrđuju zbog čega su iznenada, tokom vožnje, otkazale kočnice na državnom “mercedesu” u kojem je bio predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, rečeno je Vijestima u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prema informacijama Vijesti, kočioni sistem na službenom vozilu potpuno je prestao da radi dok je Abazović bio na Obzovici, pedesetak metara pre velike nizbrdice.

Incident se desio 31. jula, a Abazović je u tom trenutku išao u službenu posetu Tivtu.

Prema nezvaničnim informacijama, na komandnoj tabli u automobilu nije bilo nikakvih upozorenja.

Abazović je, nakon što se vozilo zaustavilo pored puta, prešao u drugi automobil iz pratnje, a od tada koristi drugo službeno vozilo, marke “audi”.

Iz MUP-a kažu da dosadašnje kontrole ukazuju da je reč o kvaru zbog starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i naglašavaju da je prvi čovek te institucije i partijski kolega Abazovića, Filip Adžić inicirao vanredni nadzor od strane Direktorata za bezbednosno-nadzorne poslove, “radi utvrđivanja uzroka i okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja”.

“Do sad odrađenom kontrolom uvereni smo da je kvar na vozilu nastao usled starosti i znatne kilometraže koju je to vozilo prešlo, ali i da prethodno nisu postojali nikakvi indikatori koji bi ukazivali da može doći do takvog kvara na pomenutom vozilu”, rečeno je Vijestima iz Ministarstva.

Dodaje se da za sada ne postoje indicije koje bi ukazivale na to da je kvar na vozilu uzrokovan ljudskim faktorom.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO