Visoki funkcioneri SDA podnijeli ostavke: Baćićanin, Gusinac, Gegić i Salihović

Sandžak – U sali Doma kulture u Prijepolju juče je održana VII redovna sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Na sjednici je razmatran izvještaj o radu i rezultatima SDA Sandžaka u 2014. godini, a Glavni odbor je usvojio plan i program rada SDA Sandžaka u 2015. godini.

Glavni odbor je jednoglasno usvojio zaključak da je Stranka demokratske akcije Sandžaka u 2014. godini ostvarila dobre rezultate i imala uspjesnu godinu. Glavni odbor je konstatovao da je godina u januaru počela ostvarivanjem jednog od najvažnijih programskih ciljeva SDA Sandžaka, a to je otvaranje pregovora za članstvo Srbije u EU. 

Na sjednici Glavnog odbora izvršena je i rekonstrukcija organa Stranke, tačnije Predsjedništva i Izvršnog odbora SDA Sandžaka.

Predsjedništvo će, u skladu sa današnjom odlukom Glavnog odbora, u narednom periodu činiti Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin, Šemsudin Kučević Zamjenik predsjednika, Enis Imamović potpredsjednik, Senad Mahmutović predsjednik Izvršnog odbora, Selma Džinović Generalni sekretar. evidentno je da su smijenjeni Vasvija Gusinac sa mjesta Generalnog sekretara, Fuad Baćićanin, Bajro Gegić sa mjesta potpredsjednika, kao i Esad Salihović sa mjesta predsjednika Izvršnog odbora.

U sastavu Predsjedništva će, kao i do sada po funkciji biti Saima Brunčević predsjednik Komisije za upravljanje ljudskim resursima, Admir Mušović predsjednik Nadzornog odbora i Mithad Šabanović predsjednik Suda časti SDA Sandžaka.

Glavni odbor je usvojio izvještaje o radu dosadašnjih nosioca najviših stranačkih funkcija koji su zbog izbora u organe Bošnjačkog nacionalnog vijeća, podnijeli ostavke u Stranci, čime su šansu na rukovodećim mestima u SDA Sandžaka dobili mladi, obrazovani i perspektvini ljudi koji su kroz svoj dosadašnji rad u Stranci pokazali da imaju veliki potencijal, sposobnost i odgovornost.

 

slika-1610-0 (1)

Glavni odbor izabrao nove funkcionere

Glavni odbor usvojio je i prijedlog novog sastava Izvršnog odbora SDA Sandžaka, koji je predložio novoizabrani Predsjednik IO, Senad Mahmutović.

Sastav IO u narednom periodu, pored Predsjednika Mahmutovića činiće i:

 Emina Fazlić, zamjenik predsjednika;

– Selma Pluncević, zadužena za Resor pravnih poslova;

– Edina Hamidović, zadužena za Resor kulture;

– Mersad Mujović, zadužen za Resor privrede;

– Amir Hasurdžić, zadužen za Resor poljoprivrede i ruralnog razvoja;

– Aldin Zoranić, zadužen za Resor sporta, omladine i sigurnosti;

– Mr. Sadik Ugljanin – zadužen za Resor nauke i obrazovanja.

Glavni odbor Stranke potvrdio je nacrt Budžeta SDA Sandžaka za 2015. godinu, a usvojio je i niz odluka koje se odnose na budući rad i djelovanje Stranke u cilju stvaranja pravne sigurnosti i pozitivne političke klime koje su preduslov za privlačenje stranih investitora i otvaranja novih radnih mjesta. 

S tim u vezi, Glavni odbor pozdravio je na današnjoj sjednici i finalizaciju opremanja najsavremenije poljoprivredne hemijsko-biohemijske laboratorije koja će u okviru Centra za razvoj poljoprivrede i sela u Sjenici biti otvorena početkom februara 2015. godine.

(SDA, SP)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO