Vlast u Sjenici “pojela” pare za asfalt, građani u džombama!

Sjenica – Naivno smo pomislili da je vrijeme javašluka i očiglednog kriminala u trošenju državnih para prošlo, ali smo se naočigled svih građana Sjenice prevarili.

I pored prijetnje otkazima od strane predsjednika opštine Hazba Mujevića, savjest i intelekt nama radnicima iz urbanizma ne dozvoljavaju da javno, jasno i arugmentovano obavijestimo nadležne orane o kriminalu i šteti koju AD „Put“ Novi Pazar čini radeći Lenjinovu ulicu u Sjenici.

Prosto je nevjerovatno sa kolikom bezobirnošću, naočigled nas koji se bavimo izradom puteva, nasipaju nekvalitene i neseparisane drobine, kako za konstrukciju kolovoza, tako i za predasfaltno stanje ulice.

Iste dovoze sa Pešterekse visoravni, iz okoline Buđeva, i tamo ostavljaju urvine i ogromne rupe koje asociraju na groblje.

Bez ijednog atesta ugrađuju se materijali koji će naravno proizvesti situaciju „bačnog novca“ i da će ta ulica za najviše dvije godine ponovo da se radi, jer je sve sporno, i na kraju sporna je i debljina asfalta koja nije u skladu sa programima i projektnom dokumentacijom.

To je moguće, jer je nadzorni organ čovjek koji je radio u vrijeme izrade ulice bio u Njemačkoj. To je naravno moguće, jer ih izvjesni Saša pokriva papirima i atestima od nereferentnih institucija i falsifikatima, a za uzvrat mu se kupuje stan u Beogradu i vjerovatno apartman na Kopaoniku. To je naravno moguće, jer predsjednik opštine Hazbo Mujević jasno diluje sa AD „Put“ Novi Pazar preko „TENS-kopa“ lokalne firme.

Mi smo se već dva puta obraćali nadležnim organima, ali ta grupa u sprezi sa AD „Put“-Novi Pazar – Opština Sjenica- „TENS -kop“ ne preza ni od čega. Ovdje bi država morala brzo da reaguje kako ne bi ogroman novac bacili na zemljuštinu, nekvalitetnu drobinu, loš beton i tanak asftalt koji se utvrđuju a nadzorni organi i loše laboratorije aminuju.

Napominjemo da svi naši navodi mogu da se provjere na licu mjesta a mi ćemo insistirati na uzimanju uzoraka sa ulice i davanju referentnim institutima na ispitivanje kvaliteta materijala kako bi naše tvrdnje postale dokumentovane.

Ako država odmah ne reaguje, blokiraćemo dalju izradu pomenute ulice, jer nam savjest ne dozvoljava da se naočigled svih građana Sjenice rade tako ne kvalitetno, a nadasve što se taj posao mora za dvije godine ponovo raditi.

Radnici direkcije za urbanizam Sjenica.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO