Naslovna Sandžak Novi Pazar Voda stiže do svih potrošača

Voda stiže do svih potrošača

Novi Pazar – Vodosnabdevanje u Novom Pazaru se polako vraća u normalne tokove. Zamućenost vode na izvorištu je znatno manja, pa prerađena voda sa Filterskog postrojenja od danas stiže do domova skoro svih Novopazaraca . Kada je u pitanju kvalitet, nadležni tvrde da voda koja se distribuira potrošačima u potpunosti zadovoljava propisni pravilnik o ispravnosti vode za piće.

Kako objašnjava direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”, Hanefija Brničanin, tokom noći je zabeležen značajan pad zamućenosti na izvorištu čime su se stekli uslovi za preradu veće količine vode na Filterskom postrojenju.

”Nakon poplava mi jesmo imali problema u drugoj i trećoj visinskoj zoni, ali od danas ne postoji ni jedno naselje gde ne radi pumpa i koje nije opskrbljeno vodom”, kaže Brničanin. Na pitanje o kvalitetu vode koja stiže do potrošača, Brničanin trvrdi da ona zadovoljava sve propisane noreme pravilnika o ispravnosti vode za piće.

Potsetivši da je glavni uzrok nestašce vode nakon poplava, povećan procenat zamućenosti na izvorištu, Brničanin je zahvalio građanima na razumevanju i najavio da od sutra više neće biti potrebe za cisternama, koje su danas bile, kako ističe, samo u pripravnosti.

izvor. Rtv Novi Pazar

Exit mobile version