Vojvodina bez evropske licence?

Fudbalski klub Vojvodina nalazi se u velikom problemu. Naime, iako je tim sa stadiona “Karađorđe” uspeo da, kroz plasman u JSL, izbori pravo na kvalifikacije za Ligu Evrope, ovaj klub se možda ne nađe u evropskim takmičenjima piše hotsport.

Razlog za takav mogući epilog je jednostavan: nedostatak novčanih sredstava da bi klub izmirio obaveze i samim tim “zaradio” pravo na licencu.

– Komisija zaseda, razmatra naše sugestije i predloge i očekujemo da će rešenje po pitanju učešća Vojvodine na međunarodnoj sceni biti pozitivno. Nadamo se tome jer se zna da smo uložili mnogo napora da bismo došli do tog cilja – rekao je Zoran Šćepanović, predsednik Vojvodine za list Sport.

Uprava Novosađana uspela je da reše nasleđen dug od 3.500.000 evra, a to je 70 odsto od ukupnih potraživanja. Da bi stekli pravo na licencu za učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, potrebno je da isplate još oko 400.000 evra koje duguju nekolicini bivših igrača i trenera., ali i određenim klubovima.

Najviše potražuje bivši ljubimac navijača Partizana, Almami Moreira kome novosadski crveno-beli duguju sumu 227.000 evra uz kamate i poreze. Ostali igrači, poput Danijela Mojsova ili Miroslava Vulićevića čekaju isplate daleko manjih sumu od 34.740 ili 31.000 evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO