Vojvodina sakupila pare i ide u Evropu.

Fudbalski klub Novi Pazar i zvanično je odustao od dobijanja licence za igranje u takmičenjima koje organizuje UEFA, pa ove godine neće igrati kvalifikacije za Evropa ligu, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

“Članovi Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova konstatovali su da je stiglo zvanično saopštenje FK Novi Pazar da zbog ostvarenog sportskog rezultata odustaje od postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA”, stoji na sajtu FSS.

Ova Komisija izdala je na današnjoj sednici licence Partizanu, Crvenoj zvezdi i Vojvodini, pa će ova tri kluba, zajedno sa Čukaričkim koji je licencu dobio još u aprilu, predstavljati Srbiju u Evropi.

Šampion Partizan će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Šampiona, dok će pobednik Kupa Čukarički, vicešampion Crvena zvezda i četvrtoplasirana Vojvodine pokušati da se domognu Evropa lige.

Novi Pazar je, u najuspešnijoj sezoni u istoriji, prvenstvo u Super ligi Srbije okončao na petom mestu sa 47 osvojenih bodova i jedina šansa za izlazak na međunarodnu scenu mu je bila da neka od ekipa koje su izborile plasman odustane od takmičenja u Evropi ili ne dobije licencu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO