Vozač Mercedesa koji je izazvao haos u Zagrebu danas pred sudom

ZAGREB – Jan Erlih, osumnjičen da je pokosio pešake u petak uveče na parkingu tržnog centra Supernova u zagrebačkom naselju Buzin, trebalo bi danas da bude izveden pred istražnog sudiju zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda koji će odlučivati o eventualnom istražnom zatvoru, saopšteno je iz tog suda.

Opštinsko državno tužilaštvo (ODO) u Zagrebu u međuvremenu je izvestilo bez navođenja identiteta da je uviđajem, sprovedenim sa saobraćajnom policijom, utvrdilo da je 23-godišnji vozač u petak u 21:50 na parkingu tržnog centra Supernova u Buzinu naleteo na pešake neprilagođenom brzinom, preneo je portal Index.hr.

Tužilaštvo je saopštilo da je prema dosad pronađenim tragovima i ustanovljenim činjenicama utvrđeno da 23-godišnjak nije prilagodio brzinu osobinama puta i gustini saobraćaja, već je naglo ubrzao, postižući pritom gornju granicu dozvoljenog broja okretaja motora, pa je došlo do proklizavanja zadnjih pogonskih točkova.

Izgubivši nadzor nad vozilom, u zanošenju preko suprotne kolovozne trake naleteo je na troje hrvatskih državljana od 35, 21 i 32 godine koji su stajali na pešačkom ostrvu i zbog naleta auta pali na trotoar.

Potom je prednjim delom vozila udario bočnu stranu zaustavljenog automobila u kojem je bilo dvoje 22-godišnjaka, a njihov je automobil od siline udara odbačen na vozilo na parkingu. Jedna osoba je zadobila teške i po život opasne povrede, dok su dve teško i još dve lakše povređene.

Tužilaštvo dodaje da je odmah naložilo sprovođenje toksikološkog veštačenja te su preduzete i druge dokazne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće.

Zagrebačka policija je juče izvestila da je 23-godišnjak osumnjičen za izazivanje nesreće u Buzinu uhapšen, a preliminarnim testiranjem nije utvrđeno da je bio alkoholisan niti je bio pod uticajem droge.

Mediji su izvestili da je reč o Janu Erlihu, a direktor Službe saobraćajne policije PU zagrebačke Krešimir Mišić je kazao da počinilac nesreće za policiju ”nije bio pre operativno interesantan” te da je ”imao određene prekršaje, ali nije bio recidivist”.

Mediji navode da je mladić učestvovao u takozvanom “kar mits” (car meets), okupljanju ljubitelja luksuznih automobila koja se održavaju gotovo svakog vikenda na nekoliko lokacija u Zagrebu. U poslednje dve godine takvi su susreti postali sve češći.

Na društvenim mrežama objavljivane su informacije o mestima i vremenu njihovog održavanja. Policija je, iako je bila pozvana pre nesreće, došla tek nakon što je 23-godišnji vozač Mercedesa Jan Erlih pokosio pešake.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO