Vučić čestitao Erdoganu izbornu pobjedu

Predsjednik Srbije je rekao i da se raduje skoroj posjeti Erdogana, kada će zajedno obilježiti 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na pobjedi njegove stranke u većini turskih gradova na lokalnim izborima, saopćeno je iz Kabineta srbijanskog predsjednika.

Vučić je u telefonskom razgovoru rekao da se raduje nastavku saradnje s Erdoganom jer Srbija pridaje veliki značaj “istinskom prijateljstvu s Turskom” i posvećena je dobrim i čvrstim bilateralnim odnosima, navodi se u saopćenju.

Kako se navodi, Vučić je kazao da Srbija ostaje pouzdan partner Turskoj, kako bi dvije zemlje uz međusobno razumijevanje i poštovanje dalje razvijale političke odnose i širile ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsjednik Srbije je rekao i da se raduje skoroj posjeti Erdogana, kada će zajedno obilježiti 140. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske i razgovarati o konkretnim projektima.

Prema preliminarnim rezultatima, Erdoganova Partija pravde i razvoja osvojila je blizu 45 posto glasova na lokalnim izborima u Turskoj, ali je, nakon 25 godina, izgubila vlast u glavnom gradu Ankari.

(trt.net.tr)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO