Vučić: Ljajić i Krkobabić izvesno na listi SNS


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izbore raspisati nakon povratka iz Vašingtona, a da je izvesno da će Srpska napredna stranka (SNS) izaći na zajedničkoj listi sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) koju vodi Milan Krkobabić.

Vučić je gostujući u jutarnjem programu TV Prva rekao da će gledati da izbore raspiše početkom marta, ali ne na svoj rodjendan 5. marta, ni 4. marta, koji se računa kao datum Staljinove smrti, da ne bi bilo insinuacija političkih protivnika na tu temu.

On je rekao da nastupom na zajedničkoj listi sa PUPS-om “želi da pošalje poruku penzionerima” koji su, kako je ocenio, najsavesniji gradjani i koji su mnogo pomogli da se reforme sprovedu, dok je za Ljajića rekao da je “veoma pristojan čovek jednako popularan u Beogradu i Novom Pazaru”, i da je nastup na zajedničkoj listi “poruka pristojnosti, normalnosti i zajedništva sa Bošnjacima”.

“Donji prag je 48,2 odsto glasova, sve ostalo je naš poraz”, kazao je Vučić o očekivanju rezultata koje će takva koalicija ostvariti na predstojećim izborima, i dodao da ako sve ostale stranke imaju i jedan glas više od koalicije oko SNS, da će se udružiti svi protiv njih, a da će zatim “uništiti Srbiju” za šest meseci.

Vučić je rekao da će na izbornim listama SNS-a biti “58 odsto novih ljudi i oko 60 odsto novih kandidata za gradonačelnike i predsednike opština”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO